Wil je een zomer vol verwondering?

De wereld om je heen herontdekken?

Je reis of vakantie met andere ogen zien?

En spelenderwijs beter leren fotograferen?

Wil jij deze zomer je foto's een upgrade geven?

En stapels nieuwe onderwerpen ontdekken om in beeld te brengen?

Schrijf je dan snel in voor Anders Kijken in de Zomer

Vroege inschrijvers krijgen een fikse korting! Als jij je vóór 1 mei a.s. inschrijft voor Anders Kijken in de Zomer krijg je maar liefst 25 euro korting én een paar leuke voorpret opdracht om alvast mee aan de slag te gaan...

Het is precies zoals de cursus heet: ANDERS KIJKEN. Verrukkelijk om dat te doen. Elke week krijg ik een verrassende opdracht die me meteen inspireert om op pad te gaan. Mijn kijken naar kleuren, vormen, reflecties, perspectieven en composities is voor altijd veranderd.
— Bea over Anders Kijken

Heb jij behoefte aan een leuke stok achter de deur om gerichter te gaan fotograferen deze zomer?

Om je camera weer vaker te gaan gebruiken?

Wil je graag meer en betere foto's maken? Van nieuwe onderwerpen en thema's waar je zelf niet op zou zijn gekomen?

Terwijl je ook nog eens mee kunt kijken via de ogen en camera's van de andere deelnemers?

Dan is Anders Kijken in de Zomer de perfecte cursus. 

Ik geef al Anders Kijken cursussen sinds ik het deze manier van lesgeven in 2010 heb bedacht. Sindsdien hebben meer dan 10.000 mensen aan een Anders Kijken cursus of project meegedaan. Ze zijn op een leuke, inspirerende manier niet alleen beter gaan fotograferen maar ook veel meer gaan genieten van hun omgeving. 

Sopraan Barbara Bonney verwoordde het ooit heel mooi bij een masterclass. Ze zei: 'Wat ik wil bereiken als ik optreed? Dat er kleine luikjes in de hoofden van de luisteraars opengaan. Dat ze de zaal anders verlaten dan ze naar binnen zijn gegaan.' 

Dat is precies wat jou te wachten staat deze zomer.

Er zullen luikjes opengaan in je hoofd doordat je anders kijkt. En je zult verrijkt de herfst ingaan. 

Wil je alvast een voorproefje van Anders Kijken in de Zomer? Check dan de blogserie 'Plaatjes Kijken met Else'

Wat krijg je als je meedoet aan Anders Kijken in de Zomer?

Deze zomer ontvang je van vrijdag 1 juni t/m 31 augustus elke zaterdag een Anders Kijken mail in je inbox. 

Elke week krijg je twee kijk- en fotografie-opdrachten rondom een zomers thema: een eenvoudige weekopdracht en een verdiepende bonusopdracht - voor als je meer tijd hebt.  

Als je eerder mee hebt gedaan aan een Anders Kijken serie weet je al een beetje wat je kunt verwachten. Alle opdrachten zijn speels en uitnodigend - en geschikt om met alle mogelijke camera's te doen. 

Maar deze zomer is er ook iets nieuw en anders: de inspiratiebronnen voor de opdrachten. 

We nemen welke week een nieuw beeld als inspiratiebron voor een fotografie-tip en kijkopdracht. Dat kan een schilderij zijn, maar ook een poster. Of een foto uit een restaurantmenu. Want je kunt van bijna alle beelden heel veel leren!

De foto's die je maakt kun je delen in een kleine besloten Facebook groep. Zo leer je niet alleen van de opdrachten maar word je ook verrijkt door de foto's van de andere deelnemers. 

Aan het eind van Anders Kijken in de Zomer heb je een prachtige verzameling foto's, bewust om je heen gekeken en ook nog veel geleerd over fotografie. 

Ga je deze zomer op vakantie? Leuk! De opdrachten zijn zo ontworpen dat je ze ook prima op vakantie kunt doen. Gebruik ze voor een hele nieuwe blik op je vakantiebestemming en -activiteiten. 

Kortom: met Anders Kijken in de Zomer ga jij drie maanden lang met veel plezier fotograferen en een mooie collectie beelden opbouwen.

Zodat je straks in september heel veel moois hebt om op terug te kijken. 

Dit is werkelijk de enige cursus die je ertoe beweegt om tijdens je fietstochten ineens te stoppen omdat je iets ziet wat met het onderwerp van de week te maken heeft. Of je ligt ineens onder je bureau omdat je een idee hebt dat je dan meteen op de foto móét zetten. De meest banale dingen worden bijzonder. En dat is het leuke van deze cursus. Dat je met andere ogen naar de wereld om je heen kijkt. De interactie met de groep maakt het persoonlijk en leuk.
— Irma over Anders Kijken

Wanneer? Wat kost het?

We starten op 1 juni a.s. - maar voor vroege inschrijvers is er een speciale bonus: 25 euro korting en speciale voorpret opdrachten om alvast een beetje warm te lopen... Gebruik de code IKBENSNEL in het invoerveld voordat je afrekent - dan wordt het bedrag automatisch van je bestelling afgetrokken.  

Wat ik andere vrienden/kennissen met een camera voorliefde hoor zeggen is: ik heb niet zoveel tijd om te fotograferen. De wekelijkse opdrachten geven je de energie om bijna dagelijks je camera te pakken, te oefenen in het ‘anders zien. Het kost soms veel, soms weinig tijd, maar je fotografeert, en dat is leuk. En ondertussen leer je van alles; door de reacties van anderen op je foto’s en het zien van de foto’s van de andere deelnemers. Ik zou iedereen met een liefde voor fotograferen, deze vorm van uitoefenen gunnen. Het is een groot plezier.
— Gerda over Anders Kijken

Wat krijg je als je je aanmeldt voor Anders Kijken in de Zomer?

  • 14 weken lang elke week een mail met inspiratie, uitleg en twee fotografie-opdrachten
  • toegang tot een besloten Facebook groep met maximaal 40 andere enthousiaste fotografen
  • de mogelijkheid om in de Facebook groep vragen te stellen

We starten op 1 juni a.s. - maar voor vroege inschrijvers is er een speciale bonus: 25 euro korting en speciale voorpret opdrachten om alvast een beetje warm te lopen... Gebruik de code IKBENSNEL in het invoerveld voordat je afrekent - dan wordt het bedrag automatisch van je bestelling afgetrokken.  


Veelgestelde vragen

- Wat voor niveau moet ik hebben om mee te kunnen doen?

De cursus is geschikt voor alle niveaus, van beginner tot gevorderd. De opdrachten zijn zo ontworpen dat er voor iedereen voldoende uitdaging is.

- Ik haat Facebook - moet ik per se een Facebook account hebben om mee te kunnen doen?

Dat snap ik! En natuurlijk kun je ook zonder Facebook meedoen - alleen mis je dan het kijken naar en je laten inspireren door de foto's van anderen... Ik zal elke week een paar gemaakte foto's delen in de opdracht mail zodat je niet alles mist - dus ook zonder Facebook kun je meedoen. 

- Ik vind Facebook en grote groepen soms overweldigend. Wat kan ik verwachten?

Je Facebook groep bestaat uit 20-40 personen. Zo is er genoeg reuring in de groep, maar ook genoeg ruimte om elkaar te leren kennen en elkaars foto's te bekijken.

- Kan ik de cursus ook cadeau doen?

Ja! Als je bij je aanmelding in het opmerkingen vak aangeeft dat het om een cadeau gaat, en wie de gelukkige is, zorg ik voor een mooie cadeau-PDF!

- Krijg ik ook feedback op mijn foto's?

In de Facebook groep kun je om feedback vragen aan de andere cursisten - en je fotografische vragen stellen. Als je ook graag van mij feedback wilt op je foto's kun je een portfolio review boeken tijdens of na de cursus. 

- Ik heb veel gehoord over je 52 Weken Anders Kijken cursus - ga je die nog geven?

Vóór de zomer gaat er geen jaarcursus Anders Kijken meer van Start

- Kan ik ook in termijnen betalen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk

Andere vraag? Mail 'm dan naar zomer@elsekramer.nl zodat ik 'm kan beantwoorden!