Hoe regel je een goed portret? - deel 2

Martin.jpg

Identiteit - check.

Eisen waaraan de foto's moeten voldoen - check.

Fotograaf - check.

Dankzij het vorige artikel weet je precies wat je te doen staat om een goed portret te regelen. Toch kunnen er in de praktijk nog wat dingen mis gaan. Om dat te voorkomen is het handig als je let op het volgende.

Claudia Rumondor.jpg

Zorg dat je voor een neutrale achtergrond gefotografeerd wordt. Dat mag ook best een vrolijke kleur zijn, maar wel graag egaal. Anders moet jij straks met de achtergrond om de aandacht van de kijker strijden.

Let er bij een gekleurde achtergrond op dat die bij je huidskleur past. Bepaalde kleuren groen kunnen verschrikkelijke dingen doen met je gezicht. Echt. Kijk dus uit met 'bosschage' portretten, tenzij de fotograaf echt weet wat hij doet (en foto's kan laten zien waarop het werkt).

Wil je je portret naadloos integreren in je website? Vraag de fotograaf dan om je te fotograferen voor een witte achtergrond - en om te zorgen dat er aan alle kanten een witrand om je heen zit. Dan kun je jezelf makkelijk uitknippen en bijvoorbeeld in een banner hangen. 

Word je buiten geportretteerd, bijvoorbeeld bij je bedrijf? Laat je dan niet in de volle zon zetten. Dat zorgt voor harde schaduwen in je gezicht - en bovendien ga je dan met je ogen knijpen. Niet ideaal.

Last but not least: zorg dat je minstens één foto laat maken waarop je recht in de lens kijkt en op vriendelijke wijze contact maakt met de toeschouwer. Waarom dat zo belangrijk is lees je hier

Entwerpen.jpg

Allemaal voor elkaar? Gefeliciteerd! Jij maakt binnenkort de blits met je nieuwe portret!

Nog geen fotograaf gevonden?  Waaraan je dit soort dingen met een goed gevoel kunt overlaten? Kijk of ik je misschien kan helpen

Meer handige tips in je inbox ontvangen? Meld je dan aan voor mijn zie-mail