Zo maak je zelf snel plaatjes voor je blog, nieuwsbrief, etc.

LeesMij.jpg

Het is weer zover. Je hebt je uiterste best gedaan op een briljante, inspirerende, leesbare en verleidelijke nieuwsbrief. Vandaag moet 'ie de deur uit. Maar...je hebt nog geen plaatjes.

En je weet: met passende plaatjes kun je zorgen dat je nieuwsbrief beter wordt gelezen en je boodschap duidelijker overgebracht. 

Wat nu? Snel op stock sites afspeuren? Illegaal plaatjes van het web plukken, met alle risico's die daarbij horen? Nee hoor! Als je een iPhone of andere slimme telefoon hebt ga je gewoon zelf plaatjes maken. Met behulp van huis-, tuin- en keukenobjecten.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Het werkt zo. 

Je bent bijvoorbeeld financieel adviseur. Dan is het altijd leuk om je nieuwsbrieven te illustreren met geld. Dat spreekt mensen enorm aan en is behoorlijk universeel. Maar een foto van een euro of een dollarbiljet is weer te vrijblijvend om aan te sluiten bij je boodschap. Wat nu?

Pak je portemonnee en een vel A4. Hiermee ga je illustreren wat je vertelt in je nieuwsbrief. Leg de inhoud van je portemonnee zo op het vel neer dat het je boodschap illustreert. Bijvoorbeeld:

GeldVliegtPort.jpg

het geld vliegt je portemonnee uit in december

GroterGroeien.jpg

klein beginnen, groot groeien

GeldBlij.jpg

geld maakt niet gelukkig...maar wel blijer

Begin je een idee te krijgen hoe je dit voor jouw nieuwsbrief of blog kunt doen?

Hier is nog een voorbeeld. Je bent personal organizer. Dan is het leuk om huis-, tuin- en keukendingen te gebruiken die mensen associeren met orde en netheid. Denk aan paperclips, nieuwe scherpgeslepen potloden, post-its:

ChaosOrde.jpg

van chaos naar orde

lessismore.jpg

less=more

alleseigenplek.jpg

geef alles een eigen plek

Dit kun jij ook voor jouw bedrijf! Ik geef regelmatig een workshops waarin je leert hoe je voortaan snel en makkelijk aan beeldmateriaal komt, passend bij jouw bedrijf en boodschap. Waarmee je vervolgens je bedrijf kunt promoten via o.a. twitter, Instagram en Pinterest. Kijk hier voor de eerstvolgende datum. 

Meer handige tips in je inbox ontvangen? Meld je dan aan voor mijn zie-mail