Beroemd worden, dat moet je niet willen

Beroemd worden, dat moet je niet willen

Limo.jpg

Je moet gewoon zorgen dat je geweldig bent in wat je doet. Dan kom je vanzelf bovendrijven.

Toch?

Nope.

Die overtuiging is nu precies waar menig leuk initiatief en leuk mens aan ten onder gaat.

Kijk even om je heen .

Wordt iedereen die jij kent die ergens goed in is vanzelf beroemd? Krijgt elke organisatie, elk initatief, elk event de aandacht die het verdient?

Was het maar waar. Integendeel. Heel veel mensen die ergens heel goed in zijn zijn zo druk met dat goed zijn en nog beter worden dat nauwelijks iemand door heeft dat ze bestaan.

Ik ken talloze fotografen, wereldverbeteraars, ontwerpers, vrijwilligers, musici, ondernemers, schooljuffen, uitvinders en anderen die veel meer aandacht verdienen dan ze nu krijgen.

Dat is zonde. Voor hen, en voor de wereld. Wat met hun talenten kunnen ze juist  veel meer bijdragen als ze in bredere kring bekend zijn.

Beroemd worden moet je wél willen.

Ok. Natuurlijk ook weer niet te beroemd. Dat er mensen in je vuilnis gaan graven. Met lange lenzen in de bosjes liggen. Dat wens ik dan weer niemand toe.

Maar ik wil wel dat mooie mensen, organisaties en initiatieven de aandacht krijgen die ze verdienen.

Om ze daarbij te helpen is er volgende week een serie webinars. ‘Hoe word je beroemd online – zonder jezelf te verloochenen’. Vooral voor dat laatste zijn veel mensen bang. Als je beroemdheid nastreeft ben je leeg en oppervlakkig. Verloochen je jezelf, je waarden. Alles waar je voor staat.

Dat hoeft dus niet. Je kunt ook bekender worden en toch jezelf blijven. Een leuk, integer mens. Dat mooie,waardevolle dingen doet.

Om bekender te worden hoef je niets te doen dat niet bij je past. Juist niet. Dat werkt namelijk toch niet. Daar prikt iedereen zo doorheen.

Maar je moet wel ophouden met je te verstoppen. Uit die studio, uitvindershok of klas komen. En durven staan voor wat je kunt en doet.

Luister dus volgende week naar de lunchwebinars. Elke dag van 12-13 uur. Met informatie en tips. Tips die ervoor kunnen zorgen dat jouw meerwaarde voor de wereld de aandacht krijgt die het verdient.

Hennie Tibben vertelt over valse bescheidenheid. 

Kitty Kilian deelt tips die je aan keigoede koppen helpen. -> Kitty kan i.v.m. ernstige familie-omstandigheden helaas niet meedoen. In plaats daarvan stuurt ze je een e-course. Ook handig.

Pauline le Rutte vertelt hoe je kunt spreken over je werk. 

Elisabeth Griffioen legt uit of je iets met video moet.

En ik vertel over beeld. Hoe je dat gebruikt om bekend te worden.  

Meedoen? Leuk! Je kunt je hier aanmelden. 

De webinars vinden volgende week plaats van maandag  t/m vrijdag tussen 12 en 13 uur. Ze worden ook opgenomen, zodat je ze later kunt terugluisteren. En vind je het leuk om samen met anderen te luisteren? Dan ben je welkom bij Meetz Rotterdam en diverse S2M vestigingen.  

Je hebt geen skype nodig en je hoeft ook niet in te bellen: je kunt de webinars beluisteren via een gratis app voor je smartphone of tablet.