• Heb jij een spiegelreflex of systeemcamera die je niet goed genoeg snapt?

  • Word je een beetje gek van alle knoppen en mogelijkheden?

  • Lukt het je niet om foto's te maken die eruit zien zoals jij het in je hoofd hebt?

  • Blijf je bij het fotograferen hangen in 'veilige' opties zoals de 'P' stand?

  • Ligt je dure camera daardoor onnodig te verstoffen?

Dan is Lessen in Licht de cursus voor jou! 

Wat is het? Een online cursus waarin je leert hoe je met je spiegelreflex of systeemcamera het licht kunt manipuleren - en daardoor veel betere foto's kunt maken.

Wanneer kan ik de cursus volgen? Meteen! Zodra jij de cursus koopt ontvang je een link waarmee je het cursusmateriaal kunt downloaden.

Waarom een Lessen in Licht cursus?

Ik merkte tijdens het geven van live workshops dat veel mensen moeite hebben te snappen hoe hun spiegelreflex of systeemcamera werkt. Soms hebben ze wel een cursus gevolgd over hun camera, en geleerd waar alle knoppen zitten en wat die doen, maar dat helpt in de praktijk weinig. 

Wat wel helpt: snappen hoe licht werkt en hoe je dat vangt met je camera. Dan word jij namelijk een regisseur van licht en is je camera het hulpmiddel dat je daarvoor gebruikt. 

Wat ga je leren tijdens de cursus?

Je leert onder andere:

  • wat voor soorten licht er zijn en hoe je daarmee omgaat;

  • wat witbalans en lichttemperatuur is;

  • hoe je het licht moet 'lezen' om betere foto's te maken;

  • wat je kunt doen bij weinig licht;

  • hoe je diafragma en sluitertijd keuzes je beeld beïnvloeden;

  • hoe je de beste keuzes maakt in verschillende situaties.

Hoe is de cursus opgebouwd?

In acht verschillende lessen. Bij elke les krijg je een PDF met les, werkboek met nuttige oefeningen en één of meerdere filmpjes waarin het lesmateriaal verder uitleg, zodat je de lessen goed kunt volgen. 

Genoten. Precies dat geleerd wat ik nodig had. Heldere, montere uitleg met een aardige humoristische toets. Dat laatste helpt om niet zo perfectionistisch te worden dat het niet leuk meer is.
— cursiste

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Goede zin! En een spiegelreflex- of systeemcamera met minimaal één lens. 

Verder heb je een spiegelreflex of systeemcamera nodig met minimaal één lens.

“Else, ik heb enorm veel van je geleerd. Ben zo blij dat ik nu greep heb op mijn camera en weet wat ik doe. Bedankt voor de leuke en inspirerende cursus! ”

— Bea Straver

Wat kost de cursus en wat krijg ik daarvoor? 

De cursus kost 147 euro incl. BTW. Daarvoor krijg je 8 uitgebreide lessen (met elke keer een PDF en filmpjes) en twee online bijeenkomsten die worden opgenomen.

Aan het eind van de cursus ontvang je zowel het les- als werkboek ook als één grote PDF, zodat je alles mooi bij elkaar hebt. 

De filmpjes kun je online bekijken, maar je kunt ze ook downloaden op je computer of tablet zodat je er altijd mee aan de slag kunt, ook als je geen WiFi hebt. 

Gaaf! Hoe meld ik me aan?

Check hierboven of je aan de eisen voldoet om mee te kunnen doen. Zo ja, dan schrijf je je in via deze link:

Veelgestelde vragen

- Kan ik de cursus ook cadeau doen?

Zeker! Als je bij je aanmelding in het opmerkingen vak aangeeft dat het om een cadeau gaat, en wie de gelukkige is, zorgen wij voor een mooie cadeau-PDF!

- Krijg ik feedback op mijn foto's?

Nee, je doet deze cursus individueel en in je eigen tempo. Wel kun je als je graag je foto's wilt bespreken een aparte Portfolio Review boeken. Daarop ontvang je als Lessen in Licht cursist 15% korting

- Hoe lang ga ik over de cursus doen?

Dat hangt er vanaf hoeveel tijd je er aan wilt en kunt besteden - en hoeveel je moet oefenen om de principes door te krijgen. Gemiddeld moet je per les op anderhalf uur rekenen - maar als je enorm geïnspireerd raakt en veel tijd in het werkboek steekt kun je er natuurlijk ook veel langer mee zoet zijn.