• Heb jij een spiegelreflex of systeemcamera die je niet goed genoeg snapt?
  • Word je een beetje gek van alle knoppen en mogelijkheden?
  • Lukt het je niet om foto's te maken die eruit zien zoals jij het in je hoofd hebt?
  • Blijf je bij het fotograferen hangen in 'veilige' opties zoals de 'P' stand?
  • Ligt je dure camera daardoor onnodig te verstoffen?

Dan is Lessen in Licht de cursus voor jou! 

Wat is het? Een online cursus waarin je leert hoe je met je spiegelreflex of systeemcamera het licht kunt manipuleren - en daardoor veel betere foto's kunt maken.

Wanneer kan ik de cursus volgen? De cursus start op 21 januari 2017 en loopt tot en met 27 maart. 

Waarom geef je een Lessen in Licht cursus?

Ik merkte tijdens het geven van live workshops dat veel mensen moeite hebben te snappen hoe hun spiegelreflex of systeemcamera werkt. Soms hebben ze wel een cursus gevolgd over hun camera, en geleerd waar alle knoppen zitten en wat die doen, maar dat helpt in de praktijk weinig. 

Wat wel helpt: snappen hoe licht werkt en hoe je dat vangt met je camera. Dan word jij namelijk een regisseur van licht en is je camera het hulpmiddel dat je daarvoor gebruikt. 

Wat ga ik leren tijdens de cursus?

Je leert onder andere:

  • wat voor soorten licht er zijn en hoe je daarmee omgaat;
  • wat witbalans en lichttemperatuur is;
  • hoe je het licht moet 'lezen' om betere foto's te maken;
  • wat je kunt doen bij weinig licht;
  • hoe je diafragma en sluitertijd keuzes je beeld beïnvloeden;
  • hoe je de beste keuzes maakt in verschillende situaties.

Hoe is de cursus opgebouwd?

In twee blokken van elk vier lessen. Bij elke les krijg je een PDF met een les, een werkboek en één of meerdere filmpjes waarin het lesmateriaal verder uitleg, zodat je de lessen goed kunt volgen. 

Na elke vier lessen hebben we een bijeenkomst in de online classroom waarin ik je vragen beantwoord en voorbeelden bespreek. Deze online sessie wordt opgenomen, dus je als je er niet live bij kunt zijn kun je 'm terugkijken. 

Genoten. Precies dat geleerd wat ik nodig had. Heldere, montere uitleg met een aardige humoristische toets. Dat laatste helpt om niet zo perfectionistisch te worden dat het niet leuk meer is.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Goede zin! En voldoende tijd om met de lesstof aan de slag te gaan. Reken op minimaal een uur per week. Deze cursus is ideaal voor mensen die weinig tijd hebben en een vol schema, omdat je zelf kunt bepalen wanneer je de lessen doet. 

Verder heb je een spiegelreflex of systeemcamera nodig met minimaal één lens.

Om aan de online lessen mee te kunnen doen heb je een laptop of desktop nodig - en om de PDF lessen te lezen een PDF reader. 

“Else, ik heb enorm veel van je geleerd. Ben zo blij dat ik nu greep heb op mijn camera en weet wat ik doe. Bedankt voor de leuke en inspirerende cursus! ”

— Bea Straver

Wat kost de cursus en wat krijg ik daarvoor? 

De cursus kost 97 euro incl. BTW. Daarvoor krijg je 8 lessen (met elke keer een PDF en filmpjes) en twee online bijeenkomsten die worden opgenomen.

Aan het eind van de cursus ontvang je zowel het les- als werkboek ook als één grote PDF, zodat je alles mooi bij elkaar hebt. 

De filmpjes kun je online bekijken, maar je kunt ze ook downloaden op je computer of tablet zodat je er altijd mee aan de slag kunt, ook als je geen WiFi hebt. 

Gaaf! Hoe meld ik me aan?

Check hierboven of je aan de eisen voldoet om mee te kunnen doen. Zo ja, dan schrijf je je in via deze link:

Veelgestelde vragen

 

- Kan ik de cursus ook cadeau doen?

Zeker! Als je bij je aanmelding in het opmerkingen vak aangeeft dat het om een cadeau gaat, en wie de gelukkige is, zorgen wij voor een mooie cadeau-PDF!

- Op welke data zijn de lessen en online bijeenkomsten?

Blok 1: lessen ontvang je op 21, 28 januari en 4,11 februari

Online bijeenkomst 1: 20 februari

Blok 2: lessen ontvang je op 25 februari en 4, 11, 18 maart

Online bijeenkomst 2: 27 maart

- Krijg ik feedback op mijn foto's?

Niet elke week - deze cursus doe je individueel. Je kunt als je dat wilt ook je eigen tempo kiezen. Wel kun je foto's en vragen insturen voor de online bijeenkomsten, zodat ze daarin besproken kunnen worden. 

- Wat als ik de cursus niet op tijd afkrijg?

Dat is geen enkel probleem - je kunt al het cursusmateriaal downloaden zodat je er waar en wanneer je maar wilt mee aan de slag kunt.