IMG_8376.JPG

Super smartphone fotografie - de online cursus

Wat is het?

Een leuke, nuttige en inspirerende smartphone fotografie cursus die je vanuit je eigen huis kunt volgen. 

Met deze cursus leer je in acht weken veel betere foto's maken met je smartphone. Ik laat je zien hoe je de mogelijkheden van je smartphone optimaal kunt benutten en welke apps en accessoires het handigst zijn. En natuurlijk leer ik je onderweg ook nog eens beter fotograferen. Zodat jij na die negen weken ook in beeld kunt laten zien wat je doet, meemaakt, te vertellen hebt. 

Leuk, praktisch, niet ingewikkeld en met een beetje inspanning al veel succes!
— Rineke Rust

Wat komt er allemaal aan bod?

IMG_8401.JPG
  1. Je smartphone zelf: hoe gebruik je 'm optimaal? Hoe haal je er de mooiste foto's uit?
  2. Wat voor accessoires (lenzen, statief, etc.) kun je ervoor kopen en waar moet je juist wel en juist niet je geld in steken?
  3. Hoe maak je goede foto's? Wat moet je weten over belichting, kader en compositie?
  4. Welke apps en filters zijn handig? Hoe ga je er mee om en zorg je dat je niet gek wordt van alle mogelijkheden?
  5. Hoe fotografeer je het beste mensen, dingen en landschappen?
Ik heb in heel korte tijd veel beter leren fotograferen. En het was leuk om te doen!
— Renata Verloop

Hoe werkt het?

Elke week ontvang je per e-mail je huiswerk. Dat bestaat uit een .PDF, maar omdat sommige mensen liever luisterend leren kun je de lessen ook als mp3 downloaden, voorgelezen door de juf

Naast de lessen is er natuurlijk huiswerk - maar dan leuk. Opdrachten waardoor je spelenderwijs steeds beter leert fotograferen met je smartphone - en ook nog steeds beter leert kijken. 

Jij gaat lekker fotograferen. Oefenen. Ontdekken. Het resultaat van de opdrachten deel je in een besloten Facebook groep, zodat je ook elkaar kunt inspireren. 

Ontzettend leuk ! Ik was elke week benieuwd wat je commentaar zou zijn! Het “on-line-cursus” idee vind ik echt een geweldige uitvinding! Een leuke, enthousiaste juf die on-line positieve feedback geeft en haar zaakjes goed op orde heeft en er verstand van heeft!
— Marijke Overgoor

Wanneer is het?

De nieuwe startdata voor 2015 zijn nog niet bekend. Wil je bericht ontvangen zodra de inschrijving geopend is? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

Hoeveel tijd kost het?

Beter fotograferen leer je alleen door te doen. Hoe meer je oefent, des te meer je vooruit zult gaan. Zorg dus dat je minimaal een uur per week voor de cursus inruimt. Maar waarschijnlijk krijg je er zoveel plezier in dat je al snel veel meer aan het fotograferen bent. 

Zoals “leren” zou moeten zijn: fun, inzicht-gevend, heeft me “anders” leren kijken, leuke uitwisseling, feedback waar je veel van leert.
— Conchita Boon
IMG_8489.JPG

Wat gebeurt er met mijn huiswerk? Krijg ik feedback op mijn foto's?

Ja, je ontvangt elke week feedback op je huiswerkfoto's in de Facebookgroep.

Wat voor smartphone heb ik nodig?

Je hebt een smartphone nodig die foto's kan maken. Bijvoorbeeld een iPhone of een Samsung van maximaal drie jaar oud.

Twijfel je of jouw model wel goed genoeg is om mee te doen? Stuur dan een mail naar smartphone@elsekramer.nl en vermeld het typenummer van je smartphone - dan check ik of 'ie genoeg kan om de cursus voor jou de moeite waard te maken.. 

Leuk, inspirerend en een mooie stok achter de deur. Een docent die ieder op het eigen niveau bewust een stapje verder laat zetten binnen de fotografie.
— Mieke Kreunen

Waarom zou ik een cursus bij jou volgen?

IMG_8406.JPG

Ik geef al jaren workshops smartphone fotografie en Anders Kijken. Vele honderden mensen volgden mijn live workshops - en duizenden deden mee aan mijn online cursussen. 

Mijn kracht ligt in het spelenderwijs aanleren van techniek en basisprincipes van de fotografie. Daardoor kunnen mijn studenten heel snel enorm vooruitgaan - terwijl ze ook nog ernstig veel plezier hebben. Als je bij mij een cursus of training volgt krijg je niet alleen 'tips & trics' maar fundamentele lessen over hoe je een steeds betere fotograaf wordt. 

Makkelijk toegankelijke cursus met duidelijke uitleg.
Geleerde is gelijk toepasbaar in de praktijk.
— Nanja te Velde

Wat kost het? 

Meedoen kost 295,- euro. Inclusief BTW, persoonlijke feedback van de juf, en - minstens zo belangrijk - behoorlijk veel plezier. 

Super leuk en inspirerend. Leuke manier van schrijven. Diverse manieren van stof aanbieden. Goede sfeer creëeren terwijl je elkaar niet irl ziet.
— Gemma Statter

Hoe schrijf ik me in?

IMG_8373.JPG

Je schrijft je in door te klikken op één van de knoppen op deze pagina, of op deze link. Na het invullen van je gegevens kun je betalen met iDeal en ontvang je automatisch een factuur. 

Op maandag 27 oktober ontvang je een uitnodiging voor de Facebook groep, alle benodigde praktische informatie en je eerste les.

Om te zorgen dat de cursisten en ik voldoende aandacht aan de gemaakte foto's kunnen besteden is er plek voor maximaal 12 deelnemers per groep - zorg dus dat je je zo snel mogelijk inschrijft als je mee wilt doen. 

Schrijf je je in vóór 1 oktober a.s.? Dan ontvang je als bonus: de PDF 'hoe maak ik mooie banners met mijn smartphone'. 

Wil of kun je niet wachten tot september? Dan is privé-les misschien een slimme optie voor je. Daar lees je hier meer over. 

Waarom een cursus smartphone fotografie? Ik fotografeer liever met mijn spiegelreflex!

Zeker, een smartphone camera kan niet evenveel als een spiegelreflex. Maar hij heeft één waanzinnig groot voordeel: je hebt 'm altijd bij je. Dus hoe gaaf is het als je er ook nog goede foto's mee kunt maken? Want dat kan - zeker na het volgen van deze cursus. 

Fotografie met een spiegelreflex vraagt weer om heel andere kennis en technieken - dus daar heb ik een speciale (ook behoorlijk leuke) cursus voor. 

Nuchter, praktisch en inspirerend. onderzoekende aanpak, relativeren van techniek.huis tuin en keuken tips,
— Jet Sebus

Vragen en antwoorden:

V: Ik ga in deze periode op vakantie! Wat nu?

A: Als je zin hebt om tijdens je vakantie veel foto's te maken én de beschikking hebt over wifi is dat geen enkel probleem. De lessen zijn zo ingericht dat je de opdrachten waar ook ter wereld kunt maken. 

V: Ik heb al een keer een live workshop smartphone fotografie bij je gedaan, heeft het dan nog zin om mee te doen aan deze cursus?

A: Absoluut. Een aantal dingen zullen je bekend voorkomen, maar omdat we meer tijd hebben komt er meer aan bod - en kun je ook veel meer oefenen en leren. Bovendien ontvang je als je eerder een live workshop 'Beter fotograferen met je mobiel' volgde 40 euro korting op de online cursus en betaal je maar 255 euro. Geldt dat voor jou? Stuur me dan even een mail, dan zorg ik dat je een speciale kortingscode krijgt om je mee aan te melden.

V: Ik zit in het buitenland en kan niet betalen via iDeal maar ik wil toch meedoen, kan dat? 

Ja, dat kan! Stuur een mail naar info@elsekramer.com en vermeld om welke cursus het gaat, dan stuur ik je alternatieve betaalopties. 

Heb je meer vragen? 

Stuur een mail naar help@elsekramer.nl - dan zorg ik dat je zo snel mogelijk antwoord krijgt.