Wie is Else?

Fotosoof, fotograaf, verwonderaar, trainer, spreker, inspirator, lego-fanaat. Liefst op, in of bij het water.

 


Het maakt me uit.

Het maakt me uit hoe we de wereld vormgeven.

Het maakt me uit hoe hoe we met elkaar omgaan.

Het maakt me uit hoe en wat ik bijdraag. 

Ik studeerde Wijsbegeerte, Wiskunde en Theorie der Muziek. Dat was interessant en leuk. Maar het is nog leuker om mijn kennis en ervaring te gebruiken: om mensen en organisaties te helpen, zodat ze klaar zijn voor de visuele revolutie die zich momenteel voltrekt. 

Sinds 2006 help ik mijn klanten om op geheel eigen wijze contact te leggen met hun doelgroep. Oorspronkelijk als fotograaf, tegenwoordig als spreker, trainer en adviseur.  Ik leer ze om anders te kijken, anders over beeld na te denken, anders te communiceren, anders naar (merk)waarden te kijken en ook nog om betere foto's te maken.

Ik laat ze zien hoe ze hun verhalen visueel kunnen vertellen. 

Ik geloof niet in afhankelijkheid maar empowerment. Dus waar dat mogelijk is leer ik je graag alles wat ik weet zodat je mij niet langer nodig hebt. En op eigen kracht de wereld kunt gaan veranderen. Bijvoorbeeld met je smartphone.

Inmiddels ben ik ruim ik tien jaar ondernemer. Mag ik zelf creëren. Alle eer opstrijken als dingen goed gaan. Verantwoordelijkheid nemen als het in de soep loopt. Mijn hart volgen. Grootse plannen maken. Heel veel mensen helpen. En heel veel spelen. Ik geniet er elke dag van.

Wil je een impressie krijgen hoe ik les geef? Kijk dan eens op mijn videoblog

Momenteel schrijf ik hard aan een boek: Handboek voor de Visuele Revolutie. Daarin leg ik uit wat de opkomst van smartphone fotografie en visuele communicatie betekent voor burgers en bedrijven.

Daarover - en over andere onderwerpen kom ik graag spreken bij jouw organisatie of op je event. Ook verzin ik visuele campagnes en geef ik in-company trainingen.  Meer informatie daarover vind je op www.elsekramer.com

Journaliste Madelon Meester vertelt in dit artikel voor De Persgroep mijn verhaal stukken beter dan ik het zelf zou kunnen doen: 

Bij BNR Nieuwsradio vertelde ik heel kort iets over geven: