Ik hield een enquete onder enthousiaste fotografieliefhebbers. 

Meer dan 350 mensen beantwoordden vragen over wat ze lastig vinden aan fotografie en wat ze graag wilden leren. 

Wat blijkt? Meer dan 80% heeft geen idee hoe die camera die ze hebben precies werkt. Wat er allemaal mee kan.  

Soms hebben ze al hele technische cursussen en workshops gevolgd. Zijn ze naar gebruikersdagen geweest. Hebben ze boeken gelezen.

Soms ook niet. 

Maar zelfs met cursussen en workshops blijft het lastig. De technische informatie blijft niet lang genoeg hangen om er veel aan te hebben. Tijd dus voor een cursus die wél helpt.

Door theorie en techniek te combineren met creativiteit.  

Door je zelf te laten ontdekken hoe het werkt - zodat het in je systeem komt. Eigen wordt.  

Door je oefeningen te geven die je laten spelen. Die zo leuk zijn dat het niet voelt als verplichting maar als speelkwartier.  

Zodat je Vrienden wordt met je Camera

Waar bestaat de cursus uit?

1. Een lesboek

Een PDF met de 'theorie' van het bevrienden van je camera.

Licht, luchtig en direct toepasbaar. 

2. Een oefenboek

Een PDF met een set uitgebreide basisoefeningen die je leren om te schieten als James Bond, kennis te maken met alle knoppen, gepaste afstand te houden en je camera prettig te bepotelen. 

Het boekje en de oefeningen ontvang je in één keer zodat je er meteen mee aan de slag kunt, waar en wanneer je maar wilt. 

3. Anders Kijken oefeningen

Om te zorgen voor die stok achter de deur en je te inspireren. Om te zorgen dat je daadwerkelijk aan het fotograferen gaat en niet alleen je camera aait, ontvang je 12 weken lang, 1 keer per week een Anders Kijken oefening.  

Een concrete fotografie-opdracht die je binnen of buiten aan het werk zet. En waar je dus een paar dagen de tijd voor hebt.  

Bovendien zullen de Anders Kijken oefeningen inhaken op en verwijzen naar de basisoefeningen, zodat je die ook blijft gebruiken in je spel. 

Wat kost het om Vrienden te worden met je Camera?

De hele cursus kost 75 euro. Inclusief BTW.  Voor twee boekjes en 12 weken lang opdrachten.

Krijg ik ook begeleiding en feedback?

Je hebt het vast al geraden. Voor die zes euro per week kan ik je helaas niet persoonlijk begeleiden en feedback geven op je foto's. Daarvoor ben je van harte welkom in een workshop of een privé-les. 

Maar...er is wel een Facebookgroep waar je je foto's kunt delen. 

Zin om Vrienden te worden met je Camera? Onderaan lees je hoe je je aanmeldt 

Nog twijfels? Lees verder over de... 

Garantie

Als je zes weken braaf oefent garandeer ik dat je behoorlijk goede vrienden wordt met je camera - en dat je foto's enorm zullen verbeteren. Mocht dat niet zo zijn ondanks al je inspanningen stuur mij dan een mail met een link naar de foto's die je hebt gemaakt en de tekst 'boehoehoe het werkt niet - ik wil mijn geld terug'. Dan krijg je netjes je geld terug.

Vragen

Ik heb niet zoveel tijd per week beschikbaar - kan ik de cursus in mijn eigen tempo doen?

Ja, dit is een cursus waarbij je zelf het tempo kunt bepalen. Je kunt zoveel oefenen als je zelf wilt. Je kunt oefeningen een tijdje opzij leggen en bewaren voor later. Je kunt je een week helemaal suf fotograferen en daarna een week uitrusten. Je mag het helemaal zelf uitmaken. 

Ik ben niet zo technisch - is deze cursus ook geschikt voor mij? 

Ik geloof in exact datgene leren wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Niet meer en niet minder - die ruimte in je hoofd is toch beperkt. Deze cursus is juist gemaakt voor mensen die niet vrijwillig brandpuntsafstanden uit hun hoofd leren. Die precies genoeg van de techniek willen begrijpen om te kunnen maken wat ze zien en voelen. En die dat het liefst te leren door te doen. Ja dus!

Aanmelden?  

Na je aanmelding en betaling ontvang je meteen een link waarmee je de boekjes kunt downloaden. De eerste Anders Kijken oefening ontvang je een dag later.