video challenge dag 14 - Wat is beter, RAW of JPG?

Dit is dag 14 van mijn 31 dagen video challenge. En een overzicht van alle filmpjes vind je hier

Vandaag leg ik uit wat het verschil is tussen RAW en JPG bestanden - en waarom je beter voor RAW kunt kiezen als je je foto's nog wilt nabewerken.

Heb je een relatief kleine geheugenkaart en vind je het heel verleidelijk om je foto's op te slaan als JPG's in plaats van veel grotere RAW bestanden? Als je de optie hebt om ze ook in RAW op te slaan zou ik dat toch overwegen. In dit filmpje leg ik heel kort uit hoe je foto software omgaat met RAW en JPG bestanden - en wat de nadelen zijn van JPGs.

Nadeel van RAW bestanden is dat je ze niet meteen kunt delen - je moet ze eerst nog converteren naar bijvoorbeeld JPGs. Dus als je je foto's wel meteen wilt delen en de optie en ruimte hebt, dan is het handig om zowel een RAW als JPG bestand van elke foto op te slaan. 

Meer handige tips in je inbox ontvangen? Meld je dan aan voor mijn zie-mail