Slimme Snapseed tips voor beginners

Overweeg jij om met de nabewerkings app Snapseed aan de slag te gaan maar duizelt het je een beetje door alle opties?

Ben je bang dat je je gaat verliezen in alle mogelijkheden, of dat het je enorm veel tijd gaat kosten om alles onder de knie te krijgen? 

Vrees niet! Snapseed heeft een enorm gebruiksvriendelijke user interface. Zodra je de basis daarvan doorhebt snap je hoe je elke functie of filter moet toepassen en wijzigen. 

En wat tijd betreft: ja, je kunt als je dat leuk vindt lang aan een foto 'poetsen'. Maar je kunt ook in 30 seconden klaar zijn. Hangt er net vanaf waar jij zelf blij van wordt. 

Als je weinig tijd hebt begin dan met deze slimme snelle tips.

Heb je nog geen Snapseed op je smartphone of tablet? De Android versie vind je hier, de iOS versie hier

1. Begin met rechtzetten

Altijd jammer als je foto niet helemaal recht is. Maar gelukkig heeft Snapseed een rotatiefunctie waarmee je je foto in no-time weer recht breidt. Doe dat als eerste - dan weet je meteen hoeveel foto je over hebt voordat je verdere nabewerking gaat doen. 

Als er veel rechte lijnen in je foto zijn (bijvoorbeeld als je gebouwen hebt gefotografeerd) zet Snapseed 'm zelfs al voor je recht zonder dat je iets hoeft te doen. 

Heeft Snapseed geen (goede) suggestie dan moet je even zelf gaan schuiven. Gebruik dat doe je door rustig met je vinger over het scherm te gaan. De hulplijnen die verschijnen helpen je om te bepalen wanneer je foto recht is. 

2. Gebruik het toverstafje

Weinig tijd? Of een Snapseed beginner? Maak dan gebruik van het handige toverstafje!

Kies een foto uit om te bewerken. Als je nu op de grote knop rechts onderin klikt (meestal een potlood icoontje) dan krijg je een menu met 'Tools' en 'Filters'. Open de allereerste, de 'afstellen' tool  ('Tune Image' in het Engels, je ziet het op de foto hierboven). Je ziet dan je foto...EN er verschijnt in de keuzebalk onderin een toverstafje.

Als je dat toverstafje aanraakt maakt Snapseed je foto mooi zoals het zelf denkt dat het goed is. Kost precies één seconde - it's magic!

Niet tevreden met het toverstafje? 

Pas dan zelf je foto aan met de 'afstellen' opties. Maak 'm bijvoorbeeld donkerder door de belichting naar beneden aan te passen. 

3. Kijk regelmatig terug naar het origineel

Soms kun je een beetje doorslaan met nabewerken. Zoveel bewerkingen toepassen dat je je afvraagt of je inmiddels niet een slechtere foto hebt dan toen je begon. 

Ook daar hebben de makers van Snapseed iets op bedacht. Je kunt namelijk terugkijken! 

Dat kan zelfs op twee manieren. Als je in niet met bewerkingen bezig bent maar in je startmenu zit zoals op de foto hierboven, dan krijg je als je je vinger lang op het scherm houdt je origineel te zien. 

Zit je middenin je een bewerking? Dan krijg je rechts bovenin een voor/na icoontje te zien. Als je dat aanraakt krijg je de foto te zien vóór je bewerking. Zo kun je goed in de gaten houden wat je doet. 

4. Volg een cursus

Wil jij op een leuke en snelle manier leren hoe je zoveel mogelijk uit Snapseed haalt, zodat je in no-time kekke foto's uit je smartphone kunt toveren? Meld je dan aan voor de online cursus Snapseed Samengevat