Snapseed Make-Over deel II

Wat kun je er nou eigenlijk mee, met dat Snapseed? Waarom is het zo geweldig en waarom zou je er tijd in investeren om het te leren?

Om dat te laten zien heb ik mensen gevraagd foto's in te sturen voor een Snapseed make-over. In dit tweede blog lees en zie je de resultaten. Eerste deel gemist? Kijk dan hier.

In het vorige blog schreef ik al hoe belangrijk het is om, voordat je gaat nabewerken, goed naar een foto te kijken. Als je wild aan schuifjes gaat zitten en filters toepast zonder enig plan is de kans groot dat je foto er niet beter op wordt. Daarom leer ik je tijdens de online cursus Snapseed Star niet alleen hoe Snapseed werkt, maar ook hoe je over nabewerken nadenkt. Zodat je weet wat je doet en niet onnodig tijd verspilt.

Deze tweede make-over aflevering beginnen we met een fijne zonsondergang over de Maasstad van Angelique van der Sterren. Beetje scheef en stukje kozijn meegenomen, maar verder prima materiaal. Dat hebben we in no-time opgelost. 

Nu is het contrast tussen blauw en oranje in het beeld en het verloop in de lucht prachtig - maar er is ook wel erg veel ruimte bovenin die afleidt van het landschap. Dus je zou ook kunnen overwegen om een heel andere uitsnede te maken:

Een compleet andere foto en - zeker voor Rotterdam-liefhebbers - minstens zo mooi.

Soms heb je een foto van een mooi moment, gemaakt onder lastige omstandigheden, die je graag wat sprankelender zou maken. Nancy Rosmalen stuurde deze foto in van haar ouders die vanwege hun 50-jarige huwelijk een ballonvaart maakten:

De foto is nogal donker en de kleuren kloppen niet. Vaak kan de camera niet goed omgaan met grote vlakken groen en roze/rood - dat is ook hier het probleem. Dit vergt wat meer werk, maar ook hier kun je een veel sprekender foto van maken, bijvoorbeeld met een nostalgisch tintje:

Door meer licht op midden en minder licht aan de randen komt veel meer naar voren hoe ze samen stralen. De ballon is nog steeds in beeld zodat we wel kunnen zien waar het over gaat, maar overheerst veel minder. En omdat het hier om een 50-jarig huwelijk gaat heb ik de foto een retro-finish gegeven. 

Wat als je een foto niet feestelijk maar juist wat dramatischer wilt maken? Dat kan uiteraard ook. Kijk nog even naar het begin van dit blog - daar zie je een foto van Takuhi Cekem. Met een groep mensen die prachtig richting het licht wandelen. Alleen zie je dat nog niet zo nadrukkelijk in deze foto. In mijn Snapseed make-over een andere uitsnede met meer drama en meer schaduw, waardoor de beweging de diepte in, richting het licht, versterkt wordt:

Tenslotte laat ik je een foto zien die al heel erg leuk was, maar die met wat werk toch nog behoorlijk verbeterd kon worden. Het gaat om deze geweldige kerstfoto van Frederique Vermeulen. 

Ontzettend leuk idee: vintage auto, kindergezichtje achter beslagen raam, kerstboom met lichtjes op het dak. Totally winning! 

Wat kan er dan beter? Minder omgeving, meer de nadruk op de auto, het gezichtje, en de lichtjes in de kerstboom. Ook dat kan in Snapseed, met behulp van maskers. 

Snapseed is super. Geen gedoe met snoertjes of overzetten van foto's via de Cloud. Gewoon meteen hup op je device aan de slag. Of je nu veel tijd hebt voor nabewerking of niet - Snapseed kan jouw foto's naar het volgende niveau tillen. 

Wil jij leren hoe? Meld je dan snel aan voor Snapseed Samengevat!